ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15€
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15€

Πολιτική επιστροφών

Πολιτική επιστροφών

Ελλάδα

Ναι, μπορείς να αλλάξεις την παραγγελία σου. Η πρώτη αλλαγή σε νούμερο γίνεται δωρεάν, ενώ για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή το κόστος είναι συνολικά 5€
 
Σε πόσο καιρό μπορώ να κάνω αλλαγή της παραγγελίας μου;

Η αλλαγή σου μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός 14 ημερών από την ημέρα παραλαβής της παραγγελίας σου. Για επιστροφές που υπερβαίνουν το χρονικό διάστημα των 14 ημερών, η εταιρία μας διατηρεί το δικαίωμα μη αποδοχής της αλλαγής του προϊόντος. Όλα τα επιστρεφόμενα είδη πρέπει να παραλαμβάνονται από εμάς στην αρχική κατάσταση που τα παραλάβατε, χωρίς σημάδια φθοράς ή χρήσης.

Με ποιους τρόπους μπορεί να πραγματοποιηθεί  η αλλαγή μου;

Α. Στον χώρο σας ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ (χέρι με χέρι) με τον courier o οποίος θα σας παραδώσει το νέο νούμερο ή σχέδιο που επιθυμείτε.
Β. Να παραλάβετε κάνοντας ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ στο κοντινότερο κατάστημα (ΕΛΤΑ courier ή Acs) της περιοχή σας.
 
Πως θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή της παραγγελίας μου;

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το προϊόν με το ίδιο προϊόν σε άλλο νούμερο ή με κάποιο άλλο σχέδιο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει διαθέσιμο. Μεσω τηλεφωνικής επικοινωνιάς , με email : [email protected] είτε από του λογαριασμούς μας στα social media.
 
Επιστροφή χρημάτων ΕΛΛΑΔΑ

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να αντικαταστήσετε το προϊόν της παραγγελίας σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να αιτηθείτε επιστροφή του ποσού αγοράς. Ο αποστολέας αναλαμβάνει τα μεταφορικά με εταιρία της επιλογής του (χρέωση αποστολέα).Εφόσον το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση, θα εγκριθεί η αίτηση επιστροφής χρημάτων και θα σας καταθέσουμε την αξία του προϊόντος στο τραπεζικό λογαριασμό που θα μας υποδείξετε εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που θα παραλάβουμε το δέμα σας. Σε παραγγελίες που έχουν πληρωθεί μέσω Χρεωστικής/Πιστωτικής κάρτας ή  Viva payments η επιστροφή της αξίας των προιόντων γίνεται στον αντίστοιχο λογαριασμό. Σε αντίθετη περίπτωση που το προϊόν δεν είναι στην αρχική του κατάσταση, θα σας ενημερώσουμε για την αδυναμία επιστροφής χρημάτων και την επιστροφή του δέματος αυτού. Η επιστροφή χρημάτων αφορά της αξία των προιόντων. Οποιαδήποτε έξτρα χρέωση από υπηρεσίες της courier  δεν επιστρέφονται!
* Σε περίπτωση επιστροφής χωρίς ενημέρωση ή με χρέωση , η επιστροφή δεν γίνεται δεκτή.
 
Πότε θα παραλάβω το ποσό της επιστροφής μου;

Εντός 10 εργάσιμων ημερών ύστερα από επιβεβαίωση της διαδικασίας
 
Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση παραλαβής λανθασμένου προϊόντος;

Σε περίπτωση που το προϊόν που παρέλαβες δε συμπίπτει με το προϊόν της παραγγελίας σου θα γίνει αντικατάσταση της παραγγελίας σου. Για την αντικατάσταση δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση. Επικοινώνησε μαζί μας στο email info@ampigie.com ή μέσω των λογαριασμών μας στα social media για την αντικατάσταση της παραγγελίας σου.
 
Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση παραλαβής ελαττωματικού προϊόντος;

Σε περίπτωση ελαττώματος του προϊόντος που παρέλαβες μπορείς να προχωρήσεις στην αντικατάσταση του με άλλο ή να προβείς στην διαδικασία της επιστροφής των χρημάτων σου.
 Οι παραπάνω υποχρεώσεις της εταιρείας μας παύουν να ισχύουν σε περίπτωση που το ελάττωμα έχει προκληθεί από εσάς, ή το προϊόν το οποίο επιστρέφεται φέρει βρομιές, φθορές, εκδορές, τσακίσεις και γενικότερα δημιουργεί την εντύπωση ότι έχει υποστεί χρήση πέρα από την απαραίτητη για τη διαπίστωση της καταλληλότητας του, ή από στενή ή ευρεία έννοια ανωτέρα βία. Σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και τις αποδείξεις παραλαβής. Θα πρέπει να ασκήσεις τα ως άνω δικαιώματά σου εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή των προϊόντων σου, η δε προθεσμία αυτή ξεκινάει από την επόμενη της παραλαβής και σε κάθε περίπτωση εντός αυτής θα πρέπει να έχει γίνει η επιστροφή του προϊόντος.
Μποτείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε ελλαττωματικό προίον μεσω τηλεφώνου ή μέσω email ( [email protected]) ή με τους λογαριασμούς μας στα social media
 
Κύπρος
 
Για τις παραγγελίες από Κύπρο υπάρχει μόνο η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων.
Δεν γίνονται δεκτές οι αλλαγές για παραγγελίες από Κύπρο.
Για να ασκήσεις το δικαίωμα της επιστροφής των χρημάτων σου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αλλαγή εντός 14 ημερών
Θα πρέπει να μας κάνεις επιστροφή του δέματος σου με την (Acs ή ΕΛΤΑ courier) και χρέωση αποστολέα, δηλαδή θα πληρώσεις το αντίτιμο των μεταφορικών κατά την παράδοση του δέματος επιστροφής στην εταιρεία courier. 
Εντός 14 ημερών από την ημέρα που θα παραλάβουμε την επιστροφή σου, θα λάβεις στον λογαριασμό σου την χρηματική αξία του προϊόντος που είχες παραλάβει εντός 10 εργάσιμων. 
Στην περίπτωση που το δέμα επιστραφεί με χρέωση παραλήπτη, δηλαδή της εταιρείας, το ποσό των μεταφορικών για την επιστροφή  θα αφαιρεθεί από το ποσό της επιστροφής. 
Διευκρινίζεται ωστόσο ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιστροφής χρημάτων, θα πρέπει το προϊόν να βρίσκεται στην άριστη κατάσταση που παραλήφθηκε χωρίς φθορές και να είναι πλήρες, εντός της αρχικής συσκευασίας του και να συνοδεύεται από όλα τα σχετικά έγγραφα. Όλα τα υποδήματα πρέπει να δοκιμάζονται σε τάπητα για την αποφυγή φθορών. Η εταιρεία μας ΔΕΝ παραλαμβάνει προϊόντα τα οποία επιστρέφονται έχοντας βρομιές, φθορές,  τσακίσεις και γενικότερα μας δημιουργούν την εντύπωση ότι αυτά έχουν υποστεί χρήση πέρα από την απαραίτητη για τη διαπίστωση της καταλληλόλητας αυτών.
Αλλαγές από Κύπρο γίνονται δεκτές μόνο σε περίπτωση που το προϊόν που παρέλαβες δε συμπίπτει με το προϊόν της παραγγελίας σου. H επιστροφή του θα πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών από την ημέρα παραλαβής του. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση του πελάτη για την αντικατάσταση.
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!